Det är nog ingen överraskning att de flesta använder minst en HDMI-kabel varje dag. Oavsett om det är för att titta på tv, ansluta din bärbara dator till tv:n eller för att spela konsolspel på en större skärm finns HDMI-kablar överallt. Jag har sett två huvudproblem med HDMI-kablar med tiden: 1) de håller inte särskilt länge och 2) de är de är i allmänhet tillverkade av lågkvalitativa material som har en negativ inverkan på miljön. I den här artikeln diskuterar vi hur du kan köpa HDMI-kablar av hög kvalitet och samtidigt ta hänsyn till miljön, utan att behöva bryta plånboken.

Kort information om HDMI kablar

– Om du vill titta på TV eller spela videospel, är det i stort settett krav för att använda en HDMI-kabel.

– Generellt sett gillar de flesta människor inte att spendera mycket pengar på sina HDMI-kablar.

– Folk tenderar att köpa HDMI-kablar av låg kvalitet för att de är billiga, men oftast sker det på bekostnad av miljön och kvaliteten på din TV-signal.

– HDMI-kablar av hög kvalitet ger en snyggare bild med färre problem, oftast till ett något högre pris. Men i längden

Vad ska man tänka på för att få tag i en miljvänlig hdmi kabel?

Att köpa en HDMI kabel med bra och miljövänliga materialval kostar ofta lite mer. Fördelen med detta är att den är mer hållbar vilket gör att den kanske räcker i 10 år istället för 5. I slutändan kanske en hög kvalitativ och miljövänlig kabel är bättre för både miljön och plånboken.

Hur vet du att du köper en HDMI-kabel av hög kvalitet?

Leta efter kablar som är tillverkade av GPCT (låg fosforkoppar). De flesta vanliga HDMI-kablar använder syrefri koppar (OFC) som förlorar i kvalitet med tiden, och produktionsprocessen kräver giftiga kemikalier och förorenar jorden.

För hållbarhet bör du leta efter guldpläterade kontakter; detta garanterar maximalt skydd mot korrosion, oxidation och anlöning. Undvik tenn eftersom det är mindre ledande än silver eller guld. Du kanske också vill använda återvinningsbara plaster som håller längre än konventionella plaster, t.ex. PVC (polyvinylklorid), olje- och gasbaserade produkter, ftalater och BPA