Att välja rätt vinterskor för dina barn är viktigt. Du vill att deras små fötter ska hålla sig varma och torra, men du vill också ha en känga som inte är alltför svår att ta av och på, speciellt för barn i skolåldern som förväntas kunna göra detta själva. Dessutom skadar det inte att leta efter en stövel som dina barn faktiskt kommer att gilla. Innan du ger dig ut och shoppar stövlar i vinter, kolla in den här guiden för att hitta rätt vinterskor för dina barn.

 

Fyra funktioner att leta efter

När du är redo att hitta ett seriöst par vinterskor barn är det fyra funktioner du bör titta efter.

 

1, Impregnering.

Det är skillnad på vattentät och vattentätt. Den första kommer att hålla en lättare stövel torr i duggregn eller lätt snöfall, men det är ingen match för vattenpölar, kraftigt snöfall och traska genom blöta trottoarer. Leta efter täta sömmar och ett innerfoder som inte tillåter vatten att tränga in genom snören eller andra förslutningar.

 

2, Andning.

Även om du aldrig vill att fukt ska komma in, vill du alltid att fukt ska komma ut. Annars blir fuktiga och svettiga fötter svåra att hålla varma och dina vinterstövlar kommer att börja lukta efter bara några få användningar.

 

3, Isolering.

Små tår är det första området på kroppen som blir kallt, och det första som drabbas av köldskador efter långvarig exponering för kallare temperaturer. Leta efter en sko som är välisolerad för värme.

 

4, Halkfri sula.

En klumpig, tung stövel kanske inte är den mest attraktiva stilen inomhus, men de är precis vad du letar efter i en stövel som är avsedd att hålla barnen i rörelse utan att halka och ramla. Leta efter en känga med en solid, tung sula som är redo att slåss med isiga förhållanden.