Den vanligaste och enklaste varianten av vinkylskåp är fristående skåp som lämpligast placeras i ett utrymme som låter värmen från vinkylskåpet cirkulera på ett korrekt sätt, alltså inte inbyggd.

 

En fristående vinkyl behöver alltid ett avstånd på cirka 10 cm fritt runtom produkten för att ventileras på ett korrekt sätt. Fristående vinkylar finns med både kompressorkylning och termoelektrisk kylning. Vi berättar mer om ett driftsäkert vinkylskåp, nämligen wincave.

 

Unikt vinkylskåp
Wincave vinkylskap produceras i Frankrike och är designad för att hålla i många år. Det är något av de mest driftsäkra vinkylskåpen på marknaden. Samtidigt är det något av de mest enklaste vinskåpen du kan få och därmed finns det få delar som kan gå sönder.

 

All styrning sitter i dörrhandtaget på skåpet och temperaturen kan reguleras (10–16 °C). Temperaturen hålls konstant och varierar endast +/- 0,5 grader tack vare en avancerad mikroprocessor som styr temperatur och luftfuktighet. Med sitt stora handtag i solid ek på fronten signalerar du att här förvaras något speciellt, nämligen dina bästa viner som ska ligga där i många år.

 

Designen är unik och säkrar dina viner på bästa sätt. Wincave har som de enda på marknaden en mycket tjock isoleringsvägg på hela 60 mm som säkrar att vinerna förvaras säkert och med en mycket låg energiförbrukning. Alla skåpen har därför energiklass A+. Alla Wincave vinkylskåp har ett inbyggt värmeelement som gör att skåpet också kan stå i kalla rum helt ner till 5 grader.

 

Tänk på vinet som du ska förvara och därmed temperaturzoner. Ifall du önskar att du hade både rödvin och vitt vin kyld till serveringstemperatur hela tiden? Ja, då ska du tänka på det här med ett vinkylskåp med två temperaturzoner. En vinkyl med två temperaturzoner gör det möjligt att samtidigt lagra både rött och vitt vin.

 

Tänk på att vin lagras som bäst vid en temperatur på 12 grader. Mindre temperaturskillnader (10-14 grader) är okej, men konstant temperatur är hemligheten för bra vinlagring. Observera att det är en skillnad på lagringstemperatur och serveringstemperatur.

 

Om du är intresserad av att lagra vin under flera års tid bör du investera i ett vinlagringsskåp som håller konstant 12 grader. Om vinet ska avnjutas inom 1-1,5 års tid, satsa på en vinkyl som alltid håller korrekt serveringstemperatur istället. Wincave är vinkylskåpet som lyfter köket samtidigt som den ger dig utrymme för en stor samling vin, perfekt kyld och redo att servera.

Lycka till!