Att placera byggbodar är en effektiv och kostnadsbesparande metod att skapa mer yta på samtidigt som det är flexibelt och kan byggas ut efterhand. De flesta bodar och baracker kommer med möjlighet till att flyttas med hjul eller sättas fast permanent under byggtiden.

 

Möjligheter med byggbodar

En byggbod kan användas som kontorsbodar med full utrustning där människor kan jobba lång tid utan att behöva göra avkall på att sitta i riktiga lokaler.

Välj flyttbara bodar eller permanenta beroende på dina önskemål och hur lång tid din planerade byggprojekt kommer ta.

Byggbarackerna kan även användas som övernattningshus med bekvämligheter som dusch, toaletter och pentry. Allt för att ni ska minska transportkostnader om ni har tillfälliga gästarbetare eller inhyrd personal från annan ort.

 

Hyra eller köpa bodar

Om du gör en ordentlig kalkyl över kostnader för att köpa eller hyra bodar kommer du ofta fram till att det är billigare att hyra bodarna eller att hyra med återköp. Hyrköp av byggbodar innebär att du hyr under ditt projekt för att sedan sälja tillbaka bodarna till leverantören som kan skicka bodarna till nästa byggprojekt.

Det är sällan lönsamt att köpa en bod om inte ditt byggprojekt ska pågå i flera år.

 

För vilka passar byggbodar och byggbaracker

 

Byggbodar och byggbaracker passar de flesta projekt där det finns krav på en fast etablering. Yrkesgrupper som elektriker, snickare och målare är betjänta av att det finns ordentliga bodar på plats. Dels för att förvara material på under byggtiden men även för att ha en plats för rast, fika och bekvämligheter som toalett och rinnande vatten.

 

Koppla el och vatten till boden

En byggbod kan göras hur avancerad som helst och det mest grundläggande är att ni installerar el och vatten till byggboden för att göra den komfortabel. Sedan kan man fundera över ventilation, takhöjder och storlek som behövs för just ert byggprojekt.

 

Begagnade kontorsbodar

För dig som inte vill eller kan köpa nya byggbodar är alternativet att köpa en begagnad byggbod som då kommer kosta dig mindre pengar och du gör dessutom miljön en tjänst genom att återanvända befintligt material. Bra för miljön och bra för din plånbok.