Baltikum, bestående av de tre länderna Estland, Lettland och Litauen, har blivit alltmer populärt bland resenärer som söker nya spännande destinationer i Europa. Med deras rika historia, fascinerande kulturer och vackra landskap erbjuder dessa länder något för alla smaker. Tack vare utmärkta flygförbindelser och moderna flygplatser är det numera enklare än någonsin att resa till Baltikum. 

Flygförbindelser till Baltikum

Att flyga till Baltikum är enkelt och bekvämt, tack vare ett brett utbud av flyglinjer som ansluter regionen med resten av Europa och världen. Från de flesta större europeiska städer kan du hitta direktflyg till Tallinn, Riga och Vilnius – de baltiska huvudstäderna. Dessutom finns det gott om lågprisflygbolag, som Ryanair och Wizz Air, som erbjuder billiga flygresor till Baltikum, vilket gör det möjligt att utforska denna fascinerande region även med en begränsad budget.

Flygplatserna i Baltikum

Flygplatserna i de baltiska huvudstäderna, Tallinn Lennart Meri flygplats, Riga internationella flygplats och Vilnius internationella flygplats, är moderna och välorganiserade. De erbjuder alla nödvändiga faciliteter för resenärer, såsom växlingskontor, bagageförvaring, gratis Wi-Fi, restauranger, kaféer och taxfreebutiker. Dessutom är avstånden från flygplatserna till stadskärnorna relativt korta, vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till och från flygplatserna med taxi, buss eller tåg.

Transfers och kollektivtrafik

När du väl har landat på någon av de baltiska huvudstädernas flygplatser kommer du att märka att det är enkelt att ta sig till stadskärnan. Flygplatserna ligger relativt nära städerna, och transfermöjligheterna är många. Du kan välja mellan bussar, minibussar, tåg, taxi eller hyrbil, beroende på dina preferenser och budget.

Kollektivtrafiken är välorganiserad och prisvärd i alla tre länderna, vilket innebär att du enkelt kan ta dig runt utan att behöva hyra en bil. På så sätt kan du njuta av din vistelse i Baltikum utan att behöva oroa dig för trafik och parkering.

Visumfrihet och säkerhet

Eftersom Estland, Lettland och Litauen är medlemmar i Europeiska unionen och Schengenområdet kan EU-medborgare resa visumfritt inom regionen. Detta underlättar resandet och gör det enkelt att utforska alla tre länder under en och samma resa. Baltikum anses också vara en säker destination, vilket bidrar till en avslappnad och bekväm reseupplevelse.