Massage var något man förr man gjorde för att bli avslappnad. Men idag är det även en vanlig behandling som kan rekommenderas av läkare eller sjukgymnaster. Det är inte fel att ta en massage Jönköping, oavsett anledning. Massage är bra för idrottsskador, för kroniska sjukdomar samt även så klart för att få din kropp att bli mjukare och mindre stel.

Många fördelar med massage

Massage kommer med en mängd olika fördelar. Att bli masserad, det är något som gör dig mer avslappnad. Bland annat på grund av att massagen hjälper till att minska kortisolnivån i kroppen. Det bidrar till att främja avslappning samt att det även hjälper din kropp med olika hälsoproblem. Det är dock viktigt att regelbundet besöka en massör, så att den avslappnade effekten når både fysiskt och psykiskt.

En annan bra fördel med massage är att den kan minska din stress. Kanske du har en utmattad kropp och det kan påverka kroppen till att producera stresshormonet kortisol. Höga nivåer av detta leder till bland annat huvudvärk, svårt att sova, problem med matsmältningen samt då en ökad stressnivå. En massör kan hjälpa dig att minimera din stressnivå samt då även bli av med de relaterade problemen.

Fler bra fördelar med massage

Att få massage är även bra om du har ångest eller depression. Detta just för att det minskar dina stressnivåer. Massage gör att musklerna slappnar av, det lindrar stress och det i sin tir gör att i förlängningen dämpar det även ångest och depression,

En annan sak massage kan göra, det är att du kan få ökad energi. Om du ofta känner dig trött och håglös, så kan det vara bra att börja med en hälsosam kost, röra på dig mer samt även se till att få regelbunden massage. Med massagen får du mindre stress samt kan sova bättre. Det gör dig piggare!

Med massage kan du även ge en skjuts till din ämnesomsättning. En låg ämnesomsättning kan ge dig kronisk trötthet, huvudvärk, förstoppning med mera. För att förbättra detta så är det bra att se över dina måltider, öka träningen, se till att sova ordentligt samt unna dig massage på regelbunden basis. Detta tillsammans gör att du får en högre ämnesomsättning.

Massage är även något som kan göra dina muskler starkare. Detta beror på att massage kan öka produktionen av mitokondrier. Dessa är cellernas så kallade kraftpaket. Får du en ökad produktion av dessa, så kommer dina muskler att producera mer energi. Sedan kan massage även minska inflammationer i kroppen samt förbättra blodflödet. Detta är bra för din muskelhälsa.

Om du har högt blodtryck så kan det vara bra att få massage. Genom regelbunden massage är det så att du minimerar både det systoliska och diastoliska blodtrycket. Det är bra att få ner ditt blodtryck eftersom att ett högt sådant ökar riskerna för hjärtattacker och stroke.

Massage bara för att det är skönt

Att gå på en massage lite då och då, det kan du så klar göra, bara för att det är skönt att få lite ompyssling!