Alla är medvetna om hur viktigt det är att få i sig tillräckligt med vatten under träning och tävlingar. Men det är fortfarande få personer som använder elektrolyter för att förhöja sin egen prestation och se till att kroppen alltid kan leverera på en så hög nivå som möjligt.

När vi anstränger oss under ett träningspass eller en träning så svettas vi inte bara ut vatten, utan vi förlorar även en stor mängd salter. Det är här ett kosttillskott med elektrolyter kommer in i bilden och hjälper din kropp prestera som den ska, även under stora påfrestningar.

Elektrolyter är olika salter och mineraler som är speciellt utformade för att ge din kropp den näring som behövs under fysisk ansträngning. Även om du dricker liter efter liter så spelar det ingen roll om du inte har några salter som kan binda upp vattnet i kroppen.

En viktig sak att ha i åtanke är att man förlorar vätska och salter på samma sätt, men för att fylla på dem är det olika tillvägagångssätt som gäller. För att fylla på vätska så behöver du enbart dricka vatten, medans en saltpåfyllning sker genom att vi äter. Men när det är varmt ute, eller om du har svettats mycket så kan du behöva skjuta till elektrolyter för att se till att kroppen kan fungera som den ska oavsett situation.

Bättre för dig, bättre för miljön

Nästan alla professionella idrottare dricker inte bara vatten under träning och tävling, utan fyller även på med en elektrolytdryck. Oavsett vilken nivå du har med ditt idrottande så är elektrolyter en mycket god idé.  Det finns några sportdrycksmärken som erbjuder elektrolytdrycker men ett bättre alternativ för både din plånbok och miljön är att använda dig av elektrolytpulver från PurePower som blandas med vatten.

Detta har, förutom att det blir mycket billigare, goda effekter på miljön. Genom att själv blanda din elektrolytdryck så är du inte ansvarig för tunga transporter av vad som i grund och botten är vanligt kranvatten blandat med elektrolyter. Istället får du ett smidigt litet paket som är enkelt att ha med sig i träningsväskan utan att ta upp en massa plats och göra din utrustning ännu tyngre.

När du sedan känner att det är dags för en påfyllning blandar du bara ner pulvret i din vattenflaska och kan sedan fylla på med maltodextrin, fruktos och glukos för att fortsätta kunna prestera på topp.