Att ljussätta olika rum det är ganska viktigt. Särskilt under de mörkare månaderna. För att hitta bra belysning på nätet, så kan du med fördel besöka lampornu.se som har all belysning du kan tänka dig! Här nedan kan du ta del av fem smarta tips för att få bättre belysning i olika rum.

Satsa på flera ljuskällor i ditt vardagsrum

I vardagsrummet är det många av oss som sitter och gör olika saker. Det finns de som jobbar där, så väl som det är en plats att koppla av på och se tv eller att umgås med familjen och vänner. Att ha olika ljuskällor i detta rum ger en bättre stämning, särskilt om kvällarna. Du kan med fördel satsa på en dimmer för att enkelt kunna tona upp eller ner viss belysning.

Smart med riktad belysning i köket

Köket är en plats där vi dels laga mat, dels sitter och äter eller umgås med för den delen. Köksbordet har en förmåga att vara en samlingsplats. Det är viktigt med bra belysning över bänkytor, spisplattor, köksöar och matplats. Det är inte fel att satsa på att använda spotlights. Det så att du kan rikta ljuset mot väggar och skåp.

Bra ljus i badrummet

Ljussättning i badrummet är även det viktigt. Dels för att få en fin effekt, dels för att se vad du gör. Många gånger är det ju där man sminkar sig, rakar sig och så vidare. Även här är det smart att satsa på spotlights, samt kanske även en spegel med belysning.

Mysig belysning i sovrummet

För sovrummet kan det vara god idé att dels ha funktionsljus, för att se vad du har i garderoben, dels för att göra mysig stämning. En dimmer är smart att ha, för då kan du med samma lampa ändra belysningen.

En hall som är ljus och välkomnande

I hallen är det bra att ha flera ljuskällor, gärna med något starkare glödlampor än normalt, så att du kan se ordentligt!