Det är trevligt med ljusinsläpp i badrummet med det har också sina nackdelar. Har du ett badrum med fönster så finns det risk för insyn utifrån, även om fönstret har ett lite räfflat mönster (vilket badrumsfönster ofta har). Det kan räcka med att silhuetten syns utifrån för att det ska kännas olustigt att sätta sig på toaletten eller kliva in i duschen. Även om du själv inte besväras av eventuell insyn så kan det ju hända att dina gäster gör det.

En lösning är att sätta upp gardiner men det kräver montering och måttanpassning. Vidare så passar det inte alltid i en modern inredningsstil med gardiner i badrummet. En betydligt enklare lösning som många väljer är att sätta upp en självhäftande fönsterfilm. Det kan även bli en vacker inredningsdetalj om du hittar ett mönster som förstärker badrummets karaktär.

Den kan enkelt skäras ut och sättas upp utan verktyg, på ett väl rengjort fönster. Det lönar sig att verkligen tvätta fönstret ordentligt först så att filmen fäster ordentligt. Se även till att det inte blir några luftbubblor under filmen eftersom det kan få den att lossna senare.

Hitta självhäftande fönsterfilm

Det är lätt att hitta ett brett urval av olika fönsterfilmer som förhindrar insyn. Välj mellan vanligt frostat glas, kreativa mönster och olika färger. Det går att beställa som metervara om du vill skära eller klippa ut formen själv, alternativt så kan du ange exakta mått och få filmen levererad när den redan är utklippt och klar. Mer information och olika varianter finner du till exempel här: https://www.foliekniven.se/folie_meter.php?type=1026

Hitta din favorit och förbättra ditt badrum!