En el sparkcykel hjälper definitivt miljön. Det råder det ingen tvekan om. Hur stor skillnad det gör om du skulle byta till elscooter, det kan vi inte riktigt svara på eftersom en person kan inte göra mycket skillnad själv.

 

Men det vi vet är att om du kör bil varje dag till jobbet så släpper du ut avgaser om du kör en bensin eller diesel bil. Och när du kör elscooter så släpper du inte ut någonting. Så någon skillnad gör du iallafall.

 

Det finns inga specifika studier som säger hur mycket skillnad man kan göra genom att byta bort alla bilar till el scootrar eller liknande i Sverige. Det man vet är att luften blir renare och gör livskvaliteten bättre för människor i städer.

 

Vi skulle säga att det skulle bli en bra stor skillnad i Sverige om vi skulle byta ut till elscooter eller elmoped. Så länge vi har tillräckligt mycket el för att vi skulle omställa helt till el körande fordon så kan vi få en bra skillnad.

 

Till slut så kommer nog hela Sverige framföras av elfordon och då kommer det förmodligen vara en hel del el scootrar på gatorna. Om du vill börja köra elscooter så kan du besöka elscooterkollen.se.

 

Desto mer kunder som byter ut till att köra ett eldrivet fordon, desto längre fram kommer vi till att ha ett samhälle utan avgaser som smutsar ner och förstör miljön.

Detta är såklart inte möjligt dock om det inte finns en struktur med elladdare lite överallt och även tillräckligt med el för att allting ska fungera som det ska. Just nu håller det på att arbetas för fullt med stora företag för att uppnå målen för miljön.

Om ungefär 10 år så anser vi att Sverige kan använda bara elfordon så länge vi har tillräckligt med el. Självklart så är Sverige ett litet land och vi har svårt att påverka miljön överallt på jorden. Men vi kan göra vårat och försöka övertala andra att ta efter oss när de ser att vårt samhälle fungerar utan några problem med alla fordon på el.