Något som har funnits bra länge, det är adventskalendern. Den allra första tryckta kalendern, den fanns i Tyskland i början av 1900-talet. Till Sverige spred den sig under 1930-talet. Dock har det troligen före det funnits många andra varianter. Många husmödrar sydde sina egna, som de sedan kunde knyta fast små paket vid. En vid varje siffra. Du kan köpa en vacker adventskalender, som är tillverkad av flaggduk. Den har fina broderier med klassiska julmotiv samt metallringar att kunna knyta fast paket i.

Det är inte fel att kunna räkna ner dagarna till jul med en adventskalender. Det är spännande för både barn och vuxna. Fördelen med en egen kalender, det är att du själv kan bestämma vad som ska vara i de små paketen.

Gör det fint till jul

Julen är en fantastisk högtid, som även är då de flesta svenska hushåll pyntar loss. Det finns idag många fina juldekorationer att köpa och ha hemma. Satsa på att ha vackra juldukar, julservetter och kanske en julstrumpa till var och en i familjen. I denna strumpa kan du sedan lägga i ett paket, som alla får öppna på julaftonsmorgon. En mycket trevlig tradition.

Ett annat sätt att dekorera på, till jul, det är med vackra dekorationsflaggor och vimplar. Det finns sådana som går att hänga i granen så väl som det finns de du kan hänga i fönster, ha på eller var du nu vill!

Hitta fina juldekorationer

Om du vill hitta annorlunda dekorationer till jul, så kan du göra det hos Langkilde & Søn. De har en hel del inom flaggor, men även produkter som tillverkats av flaggduk. Däribland adventskalendrar, julstrumpor, julservetter, löpare, dukar och en massa mer. Det gör att du kan pynta med unika juldekorationer, som är vackra att se på samt att de även är mycket hållbara.