Om det är så att du ska flytta, så är det ju även så att du måste genomföra en flyttstädning. Se till att du först har tömt hela bostaden, innan du drar igång med städningen. Det blir då mycket enklare att genomföra en bra flyttstädning.

Du kan välja om du ska anlita en städfirma i Kronoberg för att göra din flyttstädning, eller om du föredrar att göra den på egen hand. Om du ska städa själv, se till att då du flyttar lämna kvar dammsugare samt annat städmaterial. Du behöver bland annat ha trasor, tvättsvampar, mopp och skurhink, toalettborste, fönsterskrapa samt rengöringsmedel för alla olika ytor. Bland annat är det bra att ha ugnsrengörning, köksspray, badrumsspray, diskmedel, fönsterputs, och golvrengöring.

Se till att ha gott om tid på dig

Ju större bostad du har, desto längre tid kommer din flyttstädning att ta. Så se till att du har gott om tid på dig att utföra den. Du kan med fördel se till att planera din städning samt se till att ha en bra checklista. Den är bra så att du inte missar att städa vissa ytor samt att du kan bocka av det du redan gjort.

Städa gärna rum för rum, då du gör rent allt mellan golv och tak. Det innebär att göra rent lister, karmar, kontakter, hyllor, skåp, fönster, element och så vidare.

En bostad har två rum som oftast är de som tar längst tid. Det är då badrummet och köket. I badrummet är det ofta en dusch eller badkar som ska göras rent, en golvbrunn som ska rensas samt att du kanske även har tvättmaskin att göra ren. I köket har du ju alla delar så som kyl, frys, ugn, spis, fläkt med mera.

Tänk även på att du ska flyttstäda i alla typer av biutrymmen så som förråd, garage, altan, balkong eller vad det just du har.