Nyckelband, keyhangers, lanyards. Gulligt barn har många namn men populariteten går det inte att underskatta. Som merchandise eller reklamartikel är nyckelband en mycket mångsidig och eftertraktat vara hos många företag. 

Tyvärr är produktionen av nyckelband i många fall inte alltid lika bra för planeten. Men det är faktiskt möjligt att producera dem på ett sätt som både tänker på miljön och samtidigt säkrar en produkt i hög kvalitet. 

Fler möjligheter

Ett miljövänligt nyckelband är bra för företag som gärna vill göra något bra för miljön men samtidigt också behöver en kul reklamprodukt för en kampanj eller liknande. Det finns många olika sött att producera nyckelband på och särskilt är det två sätt som sticker ut. 

Bambu och återvunnen PET (rPET) är både populära material för miljövänliga nyckelband på grund av deras hållbarhet och tålighet. Bambu är en förnybar resurs som växer snabbt och kräver minimalt med vatten och gödsel för att trivas. Det är också naturligt tåligt mot skadedjur så det behöver inte behandlas med kemikalier. 

Nyckelband i bambu är ett bra alternativ till traditionella nyckelband i syntetiska material så som nylon eller polyester eftersom de har ett lägra CO2-avtryck och inte bidrar till föroreningen som produktionen av dessa syntetiska material orsaker. 

 

Gå inte på kompromiss med kvaliteten

Återvunne PET, eller rPET, är gjord av återvunne plastflaskor. Användning av återvinningsmaterial reducerar efterfrågan på ny plast som är en icke-förnybar resurs och bidrar väsentligt till förorening och avfall. 

Om du är på utkik efter nyckelband som inte lämnar ett svart fotavtryck på planeten är nyckelband av rPET utan tvekan ett hållbart val eftersom de avleder plast från tippen och reducerar miljöbelastningen från plastproduktion.

Förutom att vara hållbara är bambu- och rPET-band också i bra kvalitet och håller länge. Bambu är ett starkt och flexibelt material som gör att det är tåligt mot att bli dragit i. rPet-nyckelband är också tåliga mot att bli dragit i vilket gör dem till ett praktiskt val till vardagsbruk.

Det bästa från två världar 

Både bambu och rPET-nyckelband är också stilfulle och kan anpassas med loggar och designs. Detta gör dem till ett populärt val till begivenheter och kampanjer. 

Slutligen är bambu och rPET-nyckelband ett hållbart val för dem som är på utkik efter ett ansvarligt och praktiskt sätt att bära deras identifikation eller nycklar på. Deras miljömässiga fördelar, kombinerat med deras styrka och mångsidighet gör dem till ett bra alternativt till traditionella nyckelband i syntetiska material.