Är du nyfiken på att ändra om i ditt liv och pröva mer vegansk mat? Vi tipsar om hur du kan komma igång som dessutom gör att du inte spenderar allt för mycket tid av din fritid med att leta recept, ingredienser och inhandling.

Svårt att komma igång?

Ett problem som många vittnar om är att det är svårt att veta hur man sätter igång. Att laga vegansk mat är på många sätt en omställning från att du i flera år har lagat utifrån dina beprövade recept. Vill du istället pröva på att gå över till ett mer veganskt alternativ är en vegansk matkasse ett bra första steg.

Nyfiken på det veganskta alternativet

Att vara vegan är en livsstil där du lever efter vissa riktlinjer kostmässigt. Vegansk kost utesluter animaliska produkter som till exempel kött, ägg och mejeriprodukter. Att du väljer att äta veganskt kan bero på en eller flera anledningar. Du kanske känner att det handlar om djuretik, hälsa eller global hållbarhet. Vegansk mat består av grönsaker, bönor, linser och mycket annat från växtriket och en matkasse med temainrikning åt det veganska innehållet är ett fantastiskt första steg som möjliggör att du märker att det här med veganskt inte är så svårt.

Matkasse

Det finns massor med inspiration på nätet för den som vill börja äta mer vegansk kost. Du hittar en hel uppsjö med recept och tips på ingredienser och råvaror, men det kan vara ett tidskrävande arbete att leta fram alltihop. Gör dig själv en tjänst och välj en vegansk matkasse där du inte bara får alla ingredienser och råvaror med, du får dessutom recept på olika rätter som du kan laga. Recepten är ofta på maträtter som kommer från världens alla kök och kan därför ge dig inspiration till att prova nya typer av maträtter som du annars inte hade tänkt på.