Något som är bra för dig och din kropp, det är ju att äta nyttig mat. Dock är det ju så att ibland kanske man inte orkar att stå och laga mat allt för länge. Det kan då lätt bli att man handlar hem snabbmat, eller att man kör halvfabrikat. Men det är inte ett måste, efter det går att få en snabb middag med nyttig mat. Det är bara att hitta de recept som ger dig en middag på 30 minuter. Om du vill, läs mer om nyttig mat här. Grejen är ju att vad du väljer att äta, hur mycket av det samt hur ofta, det påverkar hur du mår. Så att äta hälsosamt, det är rätt bra att försöka göra, så ofta du kan.

Bra råd för att äta mer hälsosamt

Om det är så att du vill äta mer hälsosamt och näringsriktigt och mer nyttig mat, så finns det en del bra tips och råd. Det är till exempel bra att få in mycket grönsaker, frukt och bär i din kost. Se gärna till att välja rotfrukter, vitkål, blomkål, broccoli, bönor och lök.

Fisk och skaldjur är även det nyttig mat, så ät gärna det två eller tre gånger i veckan och varva mellan feta och magra fisksorter.

Om du ska äta pasta, bröd eller gryn, så se gärna till att du väljer fullkornsvarianter. När det gäller olja i matlagningen, satsa på de nyttigare varianterna.

Se även till att minska på mängden med kakor, godis, glass och annat med mycket socker i. Även söta drycker bör du minska ner på. 

Det är även bra att se till så att du äter lagom mycket. Du bör äta lika mycket som du gör av med. Sedan kan du även se till att välja nyckelhålsmärkta livsmedel. Det är en symbol från Livsmedelsverket, som visar mat med mindre socker och salt samt att de har mer fullkorn och fibrer och nyttigare eller mindre fett