Kanske du länge tänkt att ditt tak på ditt hus ser slitet och tråkigt ut? Du kanske till och med funderat på om det är dags att byta ut det helt.  Dock är det inte alltid ett måste. Ett tak då det läggs, det håller rätt så länge. Det om du ser till att ta väl hand om det. För att ge lite nytt liv till ditt tak, så kan du se till att ge det en taktvätt Stockholm. Du kan då välja om du vill göra det på egen hand eller om du vill ta in proffs.

Grejen med att tvätta taket, det är just att bli av med alla föroreningar, all smuts samt bli av med mossa och alger med mera. Om detta sitter kvar, så kan det slita på taket och förkorta dess livslängd. 

Det finns idag lite olika sätt att tvätta taket på. Det går även att göra olika takbehandlingar. Olika takbeklädnader har oftast olika sätt att göras rent på.

Bra saker att tänka på inför din taktvätt

Det finns idag bra företag som sysslar med taktvätt i Stockholm. Det kan vara ett bra alternativ mot att själv försöka ge dig på det. För som sagt, olika takbeklädnader har oftast olika sätt att göras rent på, så det gäller att välja rätt metod. Sedan är det inte särskilt kul att på egen hand ge dig upp på taket!

Det kan vara en stor fördel att låta ett företag dels tvätta ditt tak, dels ge det rätt sorts efterbehandling. Behandlingen görs just för att taket ska bli snyggare att se på samt att det gör att taket håller bättre och längre!

Det räcker oftast bra med att göra en taktvätt med ett par års mellanrum, men det beror lite på var huset ligger och om det är så att det utsätts mycket eller lite för föroreningar eller växtlighet i form av mossa och alger. Det är inte bra att ha en massa växtlighet på taket, eftersom att det kan dra till sig fukt, som kan ta sig ner in i huset, eller att de kan göra sönder taket. 

Anlita proffs för din taktvätt i Stockholm

Om det är så att du har bestämt dig att tvätta taket och inte byta det helt. Då kan det vara bra att hitta ett företag som sysslar med taktvätt Stockholm. Det finns ett bra sådant, med proffs. De heter Tectorius. När de tar hand om ditt tak, så börjar de alltid med att först ge taket en djuptvätt. Det så att alla takpannor görs rent på ett bra sätt och att all mossa, alger och smuts försvinner.

När taket är helt rent, så kommer de fortsätta med en försegling av taket. Den är då vattenavvisande samt att den även är mycket tålig. Sist, men inte minst, så avslutas det hela med en ytbehandling. Genom att ge ditt tak denna ytbehandling, så kommer det att se helt nytt ut igen. Den gör även att taket i sig kommer att hålla tätt, länge. Du kan då välja samma färg du haft, eller testa att få en helt annan färg på taket.