Det finns olika risker och möjligheter som olika investeringsobjekt för med sig, och beroende på huruvida du lägger pengar i kryptovalutor, aktier, fastigheter eller möjligtvis fiatvalutor kan du förvänta dig varierande resultat. Vill du komma till skott med att investera, men har ännu inte bestämt dig för vad du vill lägga pengarna på? Ta då reda på vad de olika för- och nackdelarna är med olika investeringsobjekt för att komma igång.

Att investera i kryptovalutor

Bland de tre olika investeringsobjekten som vi ska kika på medför kryptovalutor den största risken, men det kan även belöna dig enormt om du tar smarta beslut. En av de största kryptovalutorna på marknaden är Bitcoin, och just det här decentraliserade myntet har växt med tusentals procent på bara några år, så om du hade turen på din sida och investerade i Bicoin tidigt hade du haft oändligt mycket pengar idag.

Vill du fördjupa dig i fördelarna och riskerna kring kryptovalutor eller aktier är det bara att klicka här och ge dig av till Aktieskola. Kika på diverse guider och läs artiklar som informerar dig om allt som har att göra med aktier och kryptovalutor.

Att investera i aktier

Nästa investeringsobjekt är aktier, och visst är det möjligt att tjäna väldigt mycket pengar om du investerar i de rätta aktierna. Nackdelen är att det är ganska tidskrävande på så sätt att du kan behöva vänta flera år innan du säljer dina aktier. Kryptovalutor svänger mycket mer upp och ned, så där kan du snabbt tjäna pengar om du har tur. Aktieinvestering är dock mindre riskabelt än kryptoinvesteringar och det är mer strategi som ingår i den här typen av investering.

Att investera i fastigheter

Sist men inte minst ska vi kika på hur det är att investera i fastigheter, och detta är utan tvekan det säkraste investeringsobjektet. Det finns knappt någon risk involverad då det i princip är en garanti att fastigheter kommer att stiga i värde mer och mer framöver.

Fastighetsinvesteringar kan dock vara ganska tidskrävande då du måste behålla fastigheten under ett långt tag innan du kan sälja och se resultat. Det krävs också att du har ganska mycket pengar till att börja med då det givetvis inte är billigt att köpa hus eller lägenheter. Vilket investeringsobjekt som blir bäst är därför ganska individuellt och kan variera från person till person.