Är det komplicerat att välja ut den rätta kudden? Nejdå, så behöver det inte bli. Vi ska gå igenom vad en högkvalitativ kudde bör bestå av och hur du går till väga för att kunna lägga vantarna på din favorit. Med hjälp av rätt kudde kan du förvänta dig en god natts sömn alla nätter i veckan, och du slipper sömnbesvär samt nacksmärtor.

Anpassningsbar kudde med flera lager

Om du vill ha en kudde som passar just dina behov kan det vara bra att veta att du kan lägga vantarna på så kallade anpassningsbara kuddar. Vad detta syftar på är en kudde med flera lager som är uttagbara, så det är upp till dig vilka lager som ska förbli i kudden och vilka som ska tas bort. Detta ger dig en mjukare eller mer fast känsla beroende på lagren som du avlägsnar.

Tänk även på att nacksmärtor och huvudvärk på morgonen inte alltid är till följd av en dålig kudde, utan det finns en risk att du klämmer ihop din käke medan du sover. Om detta är ett problem för dig kan du klicka här för att läsa om bettskenor och ta reda på om detta är ett hjälpmedel som kan bli lämpligt för dig.

Kuddens fasthet

Det är ingen hemlighet att vissa föredrar fasta kuddar medan andra anser att mjukare modeller känns skönare. När du väljer ut kudde, kika därför på de olika valmöjligheterna för att se vad som känns rätt för dig: mjuk, medium eller fast. Se dessutom till så att kuddens storlek lämpar sig till just din säng – det finns nämligen en lång rad olika kuddmått.

När det kommer till att välja material bör du säkerställa att kudden är tillverkad av just ventilerande material som har förmågan att leda bort svett. En ytterligare fördel är det om det ingår ett örngott som är avtagbart och enkelt kan maskintvättas om det så behövs. Dessa ovannämnda punkter är några av de viktigaste när du väljer ut en passande kudde till din säng!