Har du funderat på detta med matkasse? En matkasse är ju en kasse med mat och recept, som levereras hem till din dörr. Du kanske tänkt att det inte är för dig, då du är ensam i ditt hushåll, men det finns faktiskt matkasse för en person.  För det mesta hör man talas om att det finns matkassar, anpassade för stora familjer, eller i alla fall familjer på två. Men idag är det ju faktiskt ganska många som lever själva, i singelhushåll. Du kanske är student, eller särbo eller helt ensamstående? Det spelar ingen roll. En matkasse för en person är anpassad just för ensamhushåll.

Hitta en passande matkasse

Om det är så att du vill testa en matkasse, så finns det idag flera olika företag som erbjuder just detta. Du bör allra först kolla vilka av dem som levererar i det område där du bor. Det så att du vet att du kan få hem den till din dörr. Därefter kan du jämföra dem mot varandra. Bra saker att kolla är så klart vad de kostar. Hur ofta det levereras och när. Själva innehåller i kassarna är även det bra att jämföra. En del skickar med precis allt du behöver ha, medan andra anser du ska ha ett slags baskafferi hemma med vissa varor.

En annan sak att fundera på med, är om det ska vara en matkasse med färdiglagad mat eller om det ska vara råvaror och recept där du lagar på egen hand. Kolla även hur stor variationen är på maten. Det finns även anpassade kassar, om det är så att du kanske är vegan eller inte tål gluten.

En matkasse ger dig variation

Att gå och handla varje vecka och sedan laga maten, det gör ofta att det blir samma maträtter om och om igen. Med en matkasse blir det oftast en större variation av maten och nya recept du aldrig tidigare testat. Det kan göra att du hittar tillbaka till att det är roligt att laga mat igen. Just att välja matkasse, även om du är ensam person, det är inte fel. Många gånger kan man som ensam välja att bara äta mackor, eller köpa hem hämtmat, för att det känns enklast. Men genom att få en kasse hem till din dörr, så blir det minst lika enkelt.

Fundera på om du föredrar att få hem en matkasse varje vecka, eller om det räcker med varannan. Vissa har även så att du kan beställa en matkasse lite när du känner för det.

Mer fritid med en matkasse

En av alla stora fördelar med att ha en matkasse det är att du inte behöver åka och handla lika ofta. Du behöver inte heller sitta och fundera ut vad det är du ska laga eller äta. Med färdiga recept och råvaror att använda dig av, så kan du varje dag få en nyttigt, näringsrik måltid. Oftast går det snabbt att laga alla rätterna med.

Är ni fler än en, så finns det så klart matkassar för er med att hitta!