Även om den rådande trenden pekar mot både pasteller och starka kulörer är mjuka och ljusa väggfärger fortfarande ett måste. Den ljusa vita kulören Chinese White är en varm vit nyans med ett inslag av grönt i sig. Vitt anses vara en icke-kulör eftersom det inte är en del av det traditionella färghjulet. Däremot kan vitt betraktas som en kulör i sig. Vitt reflekterar ljusets alla synliga våglängder, där svart gör tvärtom och absorberar alla färger. Till skillnad från svart symboliserar vitt ljus, renhet och godhet.

Benvita nyanser

När vi pratar om vit som kulör talar vi egentligen om många olika benvita nyanser. Dessa nyanser skiljer sig endast något från den rent vita tonen och inkluderar grädd-, elfenbens- och vaniljfärgade varianter. Se vårt breda sortiment av vit väggfärg på Gebenna.com.

Elfenben eller Ivory har en varm underton i och med att de innehåller lite gult i sig. En helvit väggfärg kommer att vara uppljusande, den hjälper ditt sinne att hålla fokus, men den kan också kännas distanserande, opersonlig, kall och klinisk. Elfenben eller andra benvita nyanser kommer att skapa en mer avkopplande atmosfär samtidigt som den bibehåller det rena och mjuka, men lite varmare.

Vit väggfärg har varit oumbärlig för minimalister runt om i världen under hela 1900-talet. Idag är dock minimalism annorlunda än den rena och perfekta estetik som vi känner från förr. Samtida minimalism handlar inte längre om frånvaron av saker som ofta innebär att nästintill utplåna ens personlighet och ofullkomligheter till förmån för ett utopiskt eller idealiskt tillstånd – utan om att betona bristen på saker för att betona betydelsen som vi tillmäter sakerna vi väljer att behålla. På så sätt förstärker denna inredningsstil känslan av att lyfta fram det som verkligen betyder något för oss. Kort sagt: New Minimalism handlar om att fokusera på ett fåtal enskilda objekt som skapar mening för oss. Det för tankarna till ett meningsfullt och fullvärdigt sätt att leva. I stället för stora visuella element måste du fokusera på olika taktila, skulpturala och organiska former samt naturliga (gärna lokala) element.

Handla miljövänlig väggfärg online på Gebenna.com/sv  

All vår väggfärg är miljömärkt med antingen EU-blomman eller Svanenmärket för att minska den totala miljöpåverkan från både produktion och konsumtion. Dessutom är det din garanti att mängden farliga ämnen och flyktiga organiska föreningar (VOC-halten) är begränsad.

Hitta målarguider hos Gebenna 

För oss på Gebenna är det viktigt att du får den bästa vägledningen när du ska måla om. Därför kan du alltid hitta kompletta och uppdaterade guider, instruktioner, videos på vår hemsida. 

Köp Vit Väggfärg hos Gebenna.com

Hos Gebenna hittar du en värld av dekorativa produkter i olika vita nyanser och är det så att du letar efter en bruten vit eller modevit väggfärg hittar du det också hos oss. Hittar du inte den exakta vita kulören bland våra förvalda favoriter? Då ska du testa vår kulörväljare – Gebenna Lifestyle Paint kan brytas och tonas i över 30 000 olika kulörer och nyanser, så du kommer garanterat hitta rätt i den vita djungeln!