Att hitta bekväma barnvagnar med ett tillräckligt stort utrymme för två barn och som samtidigt lever upp till alla dina kvalitetskrav kan visa sig vara en utmaning. Det finns nämligen olika sorters modeller med olika fördelar, nackdelar och egenskaper, så det gäller att du vet vad du ska leta efter.

Oroa dig dock inte, för vi ska förenkla valet av syskonvagn avsevärt genom att kika på några olika imponerande modeller som kan ge dina barn det allra bästa under turen ut i den friska luften.

Vilken syskonvagn blir rätt för mina barn?

Barnvagnar finns inte i någon begränsad upplaga, utan du kan förvänta dig att stöta på en hel uppsjö av olika modeller. Kombivagnar, sittvagnar och mer därtill – där typen som passar dig beror på hur gamla dina barn är. En sittvagn räcker gott och väl om dina barn har hunnit att bli lite äldre, men om du har ett äldre och ett yngre barn kan en kombivagn vara att föredra. Ta en tur över till familjeliv om syskonvagnar för att läsa mer om vilka syskonvagnar föräldrar föredrar, och ta gärna del av diskussionerna.

Att tänka på vid val av syskonvagn

För att syskonvagnen ska kunna rulla fram på ett smidigt, jämnt och stabilt sätt är det av yttersta vikt att kika närmare på däcken. Då syskonvagnar självfallet väger mer än ordinära barnvagnar bör du lägga tid på att få tag på en vagn med rejäla däck som håller i vått och torrt. Stora däck ger stabilitet och hoppar mindre över skumpiga underlag såsom småsten medan mindre däck gör det lättare att svänga och tar inte heller upp något större utrymme vid förvaring.

Är ett av dina barn äldre än det andra? Då kan det vara bra att kontrollera om det går att göra om syskonvagnen till en singelvagn. När ena syskonet blir för gammalt för vagnen kan det vara smidigt att ha möjligheten att slippa den stora syskonvagnen för att istället börja använda den som singelvagn.

Att sitta upp i vagnen

Under en kortare period kommer dina barn att ligga ner i vagnen, men sittperioden är utan tvekan längre. Med detta i åtanke bör du hålla utkik efter en vagn med en sittdel som utan svårigheter kan göras om till en liggdel i fullt liggläge. För redan äldre barn kan dock viloläge vara tillräckligt, så vilken sorts syskonvagn du vänder dig till beror delvist på barnens ålder.