Många kan relatera till ensamheten som befinner sig idag i de flesta hem. Det behöver inte betyda att man faktiskt är helt själv utan att man bara behöver hitta vänner som har gemensamma intressen som en själv. Alla behöver känna gemenskap med andra för att finna sin egna identitet och för styrka sin självsäkerhet.

Nya sättet att umgås

Hos Hamlet i Aarhus utför man grupp aktiviteter såsom matlagning, spela spel och bara umgås för människor mellan 15-35 års åldern. Allt detta utan någon kostnad. Hamlets mål är att skapa ramarna för socialisering och ta bort tabu stämpeln som ofta går hand i hand med att vara ensam. Öppettiderna för Hamlet är varje torsdag och fredag från kl. 17:30 – 21:45. Det är inte lätt att erkänna att man känner sig ensam, därför så ger Hamlet dig ett varmt bemötande på ditt första besök.

Hamlet Aarhus är en icke-vinst drivande organisation som förlitar sig på sina volontär arbetare. Är du intresserad av att sträcka ut en hand och hjälpa till så kan du göra det. Annars tar de även emot donationer om man inte befinner sig i Aarhus.

Ensamhet som bäst

Hos Hamlet behöver du inte tycka att det känns jobbigt eller pinsamt att vara ensam. Det är faktiskt en normal känsla som många kan relatera till. Speciellt under dagens samhällsskick så kan det vara lite tuffare än vanligt att hitta vänner. På grund av dagens teknologi föredrar många att hålla sig för sig själva även om detta skapar utrymme för ensamhet.

Vill du umgås med människor runt din egna ålder som delar dina intressen och lära känna nya människor så är Hamlet en bra start för dig. Alla är där för samma anledning och vill endast dela trevliga stunder och skapa nya minnen med andra.