Har du behov av en minigrävare så är den stora frågan om du ska köpa en grävare eller hyra. Det kan vara mycket att tänka på innan avgörandet. Vi guidar dig därför igenom processen.

Tänk på ditt behov

Det kan vara smart att istället för att köpa en minigrävare hyra band eller hjulburna grävmaskiner för att uppfylla ditt behov. Det spar både tid och pengar för dig. Om du funderar på att hyra minigrävare oavsett om det är bandburna eller hjulburna grävmaskiner, så garanteras att ditt arbete kommer att gå smidigt och effektivt. Du kan vara säker på att dina maskiner kommer att finnas tillgängliga, om någonting skulle gå sönder eller behöva bytas ut så finns det alltid möjlighet med ett erbjudande att hjälpa dig och att fortsätta arbetet så snart som möjligt med en ny maskin. Genom att hyra maskiner så slipper du strul och möjliga förseningar och du har alltid rätt fungerande maskiner och verktyg för att uppfylla dina tidskrav. Med ett köp är det du som står med allt ifall något skulle gå sönder eller ifall det uppstår behov av en annan typ av minigrävare.

Hyra eller köpa – fler argument

Något som är värt att väga in är ditt företags kreditvärdighet, ifall du är företagare. Istället för att investera i egen maskin kan ditt företags låneutrymme och kreditvärdighet användas till annat. Som nämnts ovan är ett orosmoment om du äger maskinen och något händer så blir det direkt oförutsedda kostnader. Genom att hyra får du ett pris och vet därmed exakt vad maskinen kommer att kosta, eftersom service och normalt slitage ingår. Hyreskostnaden är fast och därmed enkel att bokföra på rätt projekt. Om du som entreprenör får ett projekt som varar tre till fyra år, och vet att det finns täckning för maskinen under den tiden, då kan det vara motiverat att köpa maskin. Har entreprenören däremot många kortare projekt kan det vara bättre att hyra. När ett projekt är färdigt lämnas maskinen tillbaks och företaget får inga kostnader för den under stilleståndstiden i väntan på nästa projekt. Ytterligare en fördel med att hyra är flexibiliteten. Ett uppdrag kan kräva en 20-tonnare, medan det för nästa behövs en 30-tonnare. Behoven kan även skifta i ett och samma projekt. En annan aspekt är miljöaspekten. Miljökraven ökar hela tiden, och det kan vara svårt och dyrt att hålla företagets maskinpark uppdaterad enligt de senaste kraven. Genom att hyra en maskin får du alltid maskiner som klarar miljökraven och är utrustade med den senaste tekniken. Med en hyresmaskin garanteras alltid att ditt projekt fortgår utan uppehåll. Du kan minimera stilleståndstiden och säkerställa att ditt grävprojekt håller tidsramarna.

Du är inte ensam

Är det första gången du planerar att hyra minigrävare hjälper uthyraren dig att komma igång och besvarar alla dina frågor och funderingar. Du är inte ensam i allt detta. Det finns dessutom snabba och flexibla leveranser, hög tillgänglighet och ett uppdaterat bokningssystem som ger dig direkt information när maskinerna är tillgängliga samt att du kan ta fram ett pris oavsett tid på dygnet.