Att köpa en inomhustrappa är något som du gör för att både lyfta ditt hem till nya nivåer men även något som ska pryda ditt hem för generationer som kommer. Kanske behöver du en ny trappa till ditt kontor och även där handlar det om funktionalitet i samverkan med elegans. Vi guidar dig därför igenom din process att köpa trappa för inomhusbruk. Vi ger dig fem olika tips.

Olika valmöjligheter

Att bygga en trappa inomhus ger dig en möjlighet att piffa upp ditt hem både med en cool trappa men även med ett häftigt räcke. Valmöjligheterna är stora. Du förenar god form, funktionalitet med god kvalitet. Allt för en fungerande helhet. Du kan vara väldigt flexibel. Varför inte en spiraltrappa, klassisk trätrappa eller en modern ståltrappa. Om du dessutom tänker in en ledstång och trappräcke så får du en fungerande helhetslösning.

Tips 1

En av de vanligaste trappan är en klassisk enbalkstrappa. Den enkla konstruktionen och strama designen tillåter maximalt ljusgenomsläpp och harmoniserar utmärkt i den öppna planlösningen.
Design rak, L-form, U-form med eller utan vilplan. Du kan välja mellan öppen (endast plansteg) eller stängd (sätt- & plansteg).

Tips 2

För offentliga miljöer kanske tvåbalkstrappan passar bättre. Kraven på generösa möten i trappan kräver stegbredder överstigande 120 cm. Tvåbalkstrappan passar även privata bostäder då trappans konstruktion enkelt tillåter inbyggnad, exempelvis när utrymmet under trappan önskas utnyttjas för förråd eller liknande.

Tips 3

Söker du istället en spiraltrappa inomhus med trappsteg ek och ledstång trappa elegant välvd av lamellskiktad ek finns det flera varianter med elegant design och härliga proportioner mellan trappans alla delar. Du kan välja spiraltrappa i trä eller stål, oavsett vilket är varje detalj omsorgsfullt tillverkad med yttersta hantverksskicklighet.

Tips 4

Är du en person som tycker om att utmana den gängse uppfattningen om hur en trappa ska se ut? En trappa bestående av steg med dold infästning i väggen kan då vara något för dig. Då får du en trappa där varje steg ser ut som att de hänger fritt och kombinerar du dessutom med en cool vajer som räcke så får du garanterat ögonbrynen att höjas hos dina vänner och bekanta.

Tips 5

Har du ytorna och gillar att ta ut svängarna så kanske en klassisk hollywood-inspirerad trappa mitt i rummet vore något? Om du dessutom tänker dig att den underliggande centrerade balken i stål är en aning svängd så får du en trappa med ett harmoniskt och följsamt uttryck som gör trappan till medelpunkten i rummet.

Tänk in även trappräcke!

Att bygga en trappa inomhus innebär också att du ska tänka på säkerhetsaspekten. Ett säkert trappräcke som dessutom passar in elegant med själva trappan är därför ett måste. Räcken kan fås i glas, härdat och laminerat glas, rostfritt stål och naturligtvis i trä. Här är det fantasin tillsammans med säkerhetsfunktionaliteten som bör vägleda dig. Oavsett vilken typ av trappa du tänker dig utifrån de olika tipsen finns räcken som passar just för den trappan som du fastnar för.
Lycka till!