Miljön är något som vi alla måste skydda. Det är vårt ansvar att ta hand om planeten och se till att den förblir en hälsosam plats för framtida generationer. Det finns många sätt som du kan hjälpa miljön på, och det är viktigt att göra vad du kan. 

 

Ett sätt att hjälpa till är att minska ditt koldioxidavtryck. Det kan du göra genom att köra mindre, använda kollektivtrafik, cykla eller gå i stället för att köra bil, stänga av elektronik när du inte använder den, återvinna och kompostera, äta ekologisk mat och använda energieffektiva apparater. Läs mer här.

 

Ett annat sätt att hjälpa till är att spara vatten. Detta kan du göra genom att duscha kortare tid, stänga av kranen när du borstar tänderna, tvätta disk och kläder i kallt vatten när det är möjligt och plantera torktoleranta växter i din trädgård.

 

Du kan också hjälpa miljön genom att stödja förnybara energikällor. Detta kan du göra genom att installera solpaneler eller vindkraftverk på din fastighet, teckna ett grönt energipaket från ditt elbolag eller investera i aktier i förnybar energi.

 

Varje år hamnar miljarder kilo mat på soptippar, där den bryts ner och släpper ut metan, en kraftig växthusgas. Detta är inte bara ett slöseri med de resurser som användes för att producera maten, utan det bidrar också till klimatförändringarna. Lyckligtvis finns det saker vi kan göra för att minska matsvinnet och hjälpa miljön. Ett sätt är att undvika att köpa mer mat än vad vi behöver. Det innebär att vi måste tänka på utgångsdatum och bara köpa den mängd som vi faktiskt kommer att konsumera. Vi kan också bidra till att minska matsvinnet genom att kompostera våra rester i stället för att slänga dem. Genom att vidta dessa enkla åtgärder kan vi göra stor skillnad i kampen mot klimatförändringarna. Hitta mer inspirerande läsning här.

Varje liten bit hjälper, så gör din del för att skydda vår planet. Världen är beroende av det! Läs fler artiklar här.